Kysymys:

Haluaisin tietoa siitä, onko auton väriksi (maaliksi) parempi valinta ns. metalliväri vai perinteinen väri? Metalliväristähän maksatettaan automerkistä riippuen melkoisesti rahaa. Saako maksulla "katetta", eli kannattaako maksaa, vaiko tyytyä perusväreihin? Onko eroa naarmuuntumisessa tai kiillossa? Onko "tavallisten" maalien pigmenteissä eroja: takavuosinahan ainakin punainen pigmentti tuotti ongelmia joidenkin vahojen yhteydessä. Onko mustalla värillä samoja ongelmia?

Tapio Ketonen:

Tuo on lähinnä ulkonäkökysymys. Metallihohtovärein maalatut autot ovat yleensä paremman näköisiä, joten ei mikään ihme, että niiden suosio on noussut. Joissakin automerkeissä metalliväri on ainakin takavuosina tullut ilman lisähintaa, joten sekin on lisännyt suosiota.

Periaatteessa metalliväri on hieman kovapintaisempi, koska pinnassa on erillinen kirkas lakkakerros. Tämän ansiosta pinta myös on kiiltävämpi. Tavallisten maalien pigmenttien kestävyydessä on eroja, punainen on muita pehmeämpää. Niinpä se himmenee muita nopeammin. Mustan värin ongelma on se, että naarmut näkyvät pinnassa paremmin kuin muissa väreissä. Kestävyys ei ole ainakaan huonommasta päästä.

Kommentit

Kommentoi kysymystä

Sinun tulee kirjautua palveluun voidaksesi kommentoida.