Kysymys:

Omistan Accordin 2.0iS, vuosimallia -96. Auton takajarrut laahaa, ja sen huomaa parhaiten esim. liikennevaloihin tultaessa. Vapaalla liruuttaessa hiljaa auto pysähtyy töksähtäen. Onko levyjarruille tyypillistä että ne laahaavat niin, että sen voisi huomata ja mistä moinen johtuu? Auton hankinnasta on alle puoli vuotta, niin kannattaako liikkeestä kysyä vian korjaamista? Mitä tyyppivikoja Accordissa on? Kiitos!

Tapio Ketonen:

Levyjarrut laahaavat suoraan ajettaessa aina hieman, mutta pienenkin mutkan tekeminen saa levyt heilahtamaan sen verran, että jarrupalojen pitäisi siirtyä irti levyistä.

Mitä ilmeisimmin joko jarrupalat ovat jumittuneet tai sitten jarrusylintereissä on likaa. Tuollainen vika on tyypillinen käytössä tullut vika, joten sen saaminen takuuna korjattavaksi muutaman kuukauden kuluttua auton ostosta voi olla perin vaikeaa.

Vian korjaamiseksi pitää jarrut purkaa. Jos jarrupalat liikkuvat jäykästi satulassa tai jos satulan liukupinnat ovat jumissa, niiden puhdistaminen ja voitelu kuparitahnalla riittänee. Mutta jos palat tai satula eivät jumita, silloin vika on sylinterissä. Siellä on silloin likaa. Sylinteri pitää avata ja puhdistaa. Tässä yhteydessä voi olla tarpeen myös vaihtaa jarrumännän tiiviste ja suojakumi.

Accordin tyyppivioista meillä ei ole minkäänlaista tietoa.

Kommentit

Kommentoi kysymystä

Sinun tulee kirjautua palveluun voidaksesi kommentoida.