Kysymys:

Mihin katosi verkkopalvelun jutusta viittaukset valtionhallinnon yritykseen siirtää EY-tuomioistuimen päätös vaalien jälkeiseen aikaan?

www.tuulilasi.fi/valokeila/?subarea=uutiset&article=104641

Iskikö itsesensuuri vai tuliko määräys ylhäältä? Onko teillä ko. toiminnasta konkreettisia todisteita vai pelkästään kuulopuheita?

Tapio Ketonen:

Lähinnä iski se itsesensuuri. Juttua on juuri korjattu, koska saimme täsmällisempää tietoa asiasta. Virallisia tietoja tästä asiasta ei tietenkään ole olemassa. Tilanne on aivan sama kuin kysyttäessä, tiesikö hallitus Soneran UMTS-kaupoista. Koska virallisia papereita ei ollut, hallitus ei tiennyt. Niinpä mistään ei löydy virallisia papereita painostuksestakaan, tuskin sen yrittämisestäkään.

Saimme kuitenkin tiedon, että oli asiassa sitten yritetty painostaa tai ei, ainakaan se ei ollut vaikuttanut asiaan. Tieto on peräisin EY-tuomioistuimen sisältä. Lähteestä on turha yrittääkään kysellä enempää.

Netin paras piirre on juuri se, että juttuja voidaan korjata tarvittaessa koska tahansa. Jos painettuu lehteen eksyy virheellinen tieto, se on siellä hamaan maailmanloppuun saakka. Yhä uudet ja uudet ihmiset, jotka sattuvat sen lukemaan, saavat väärän tiedon. Ei paljon auta, vaikka seuraavan kuukauden lehdessä olisikin oikaisu. Juttua kymmenen vuoden päästä lukeva tuskin osaa etsiä oikaisua.

Kommentit

Kommentoi kysymystä

Sinun tulee kirjautua palveluun voidaksesi kommentoida.