Kysymys:

Olen ostamassa saksasta Mercedes c180 kombin vm 95-96 ja kysymykseni onkin että mikä on vastaavan uuden auton hinta suomessa?? Onko se vuoden 2002 (uusi korimallisen) auton hinta, vai onko hinta joku mitä auton hinta oli silloin kun kyseinen auto oli uusi?

Ja mikä on tämä vertailulaskelma? Voinko lähettää tullille oman käsitykseni ja laskuni ostamani auton verosta?

Ja vielä lopuksi.Kun ostan auton saksasta niin voinko myydä sen heti jos tulee rahahuolia, vai pitääkö odottaa esim 3v? Ja miten on papereiden ja vakuutusten kanssa? Tarvitsenko jotain erityispapereita ostaessani auton ja mistä vakuutus siirtomatkalle Suomeen?

Kunnioittaen J.L

Tapio Ketonen:

Vastaava uusi automalli on juuri sitä mitä teksti sanoo, eli vastaavan uuden C-Mersun hinta. Eihän hinnastossa enää olekaan vanhoja C-Mersuja.

Vertailulaskelma on selvitetty tullin nettisivuilla ja Tuulilasin 10+ -numerossa aika perusteellisesti. Siinä otetaan lähtökohdaksi samanlaisen käytetyn markkina-arvo Suomessa, ja tästä menee autoveroa 29 %, jos kyseessä on bensa-auto. Autoverosta menee lisäksi arvonlisäveroa 22 %. Tullille voi esittää oman käsityksensä auton markkina-arvosta, mutta sen pitää perustua johonkin, esimerkiksi autolehtien käytettyjen autojen hinnastoihin tms. luotettavaan lähteeseen. Pelkkä mutu (musta tuntuu) ei riitä.

Omistamansa auton voi myydä ihan koska tahansa. Jos se on jo rekisteröity ja verot maksettu, hinta on tietenkin korkeampi kuin ennenv erojen maksamista. Odottelua tarvitaan vain muuttoautojen osalta, mutta niistä ei maksetakaan ainakaan täyttä autoveroa.

Auton tuominen ajamalla Suomeen edellyttää vientirekisteröintiä. Se taas ei onnistu ilman vakuutusta. Yleensä myyjä hoitaa asian. Asia on perinpohjin selvitetty Tuulilasin numerossa 10+, joten ei siitä tässä sen enempää.

Kommentit

Kommentoi kysymystä

Sinun tulee kirjautua palveluun voidaksesi kommentoida.