Kysymys:

Terve. Sanoppa miksi autoni (Golf IV) radio kuuluu huonosti jo n. 60km Helsingistä poispäin jolloin alkaa jonkinmoinen rätinä. Somerolle kun pääsee, mikään kanava ei enää kuulu. Radiona on muutaman vuoden vanha Blaupunkt Lausanne.

Meillä oli jonkin aikaa sitten koeajettavana A4 Audi ja siinä oli myös Blaupunktin radio ja sama ongelma. Äitini Chryslerissä (Pioneerin radio) homma toimii loistavasti, kaikki kuuluu. Sama Isäni Peugeotissa (Philipsin radio). Onko ongelma radiossa vai VAG:n antenneissa?

Tapio Ketonen:

Arvelisin, että radioantennin vahvistimen virtasyötössä on jotakin vikaa. Volkkareissa ja Audeissa tarvitaan alkuperäisen antennin yhteyteen antennivahvistin, ja ellei se toimi, niin ihme on, jos ylipäänsä kuuluu yhtään mitään.

Nyt en muista oliko niin, että radion ja antennin väliin pitää asentaa välikappale, joka syöttää kaapelia pitkin virran antennivahvistimelle. Toinen vaihtoehto saattaa olla pelkän virtajohdon kytkeminen. Maahantuojan esittelyautoissa tuo asia on kunnossa, ja niissä radiot ovat aina toimineet hyvin.

Kommentit

Kommentoi kysymystä

Sinun tulee kirjautua palveluun voidaksesi kommentoida.