Kysymys:

Nettisivuillanne oli noin viikko sitten uutinen uudesta autoverolaista. Sanottinpa, että Marraskuun aikana pitäisi tulla voimaan. Autoverotus on Suomessa tietysti aina enemmän tai vähemmän hämärän peitossa, mutta onko asiasta todella olemassa jotain "faktoja"

Toin auton Saksasta maanantaina 4.11, enkä ole sitä vielä rekisteröinyt. Jos verotusta kevennetään, niin sehän vaikuttaa myös käytettyihin autoihin. Eli, pitäisikö nyt odottaa.

Tapio Ketonen:

Se uusi autoverolaki taitaa olla kuin sähköauto. Sekin kuulemma on ollut "juuri tulossa" jo toistasataa vuotta.

Missä muuten on väitetty, että verotus kevenisi? Viimeksi sellaisesta kertova kirje jaettiin koteihin joskus Holkerin hallituksen kaudella. Käytännön tulokset olivatkin sitten aivan muuta. Ilmeisesti silloiseen esitteeseen oli lipsahtanut painovirhe, sillä käytännön tapahtumien perusteella kevenee-sanan ensimmäinen e-kirjain olisi pitänyt korvata o-kirjaimella.

Kyllä asia on niin, että jos autoveroon jotakin muutosta tulee, siitä seuraa yksiselitteisesti, että autoilun kustannukset nousevat. Jos samalla valtion tulot sattuisivat nousemaan, hallintokoneistomme kyllä haskaa jokaisen lisäsentin riemumielin. Käsitykseni on, että ennen helvetti jäätyy ennen kuin Suomen autolun verotus laskee.

Jos minulla olisi nyt Saksasta tuotu käytetty odottamassa, hoitaisin sen kiireesti Suomen kilpiin. Veikkaan, että jonkinlainen korkeampi käyttömaksu autoihin on tulossa lähiaikoina. Jos samalla rekisteröinnin edellytyksenä olevaa autoveroa kenties alennettaisiinkin, se tuskin vaikuttaa käytettyinä tuotujen verotukseen.

Kommentit

Kommentoi kysymystä

Sinun tulee kirjautua palveluun voidaksesi kommentoida.