Kysymys:

Kysyisin elokuun lehdessä olleesta keskikokoisten tila-autojen vertailusta.
Huomioitiinko Scenicin jarruassistenttia tai turvaverhoja arvostelussa?

Miksi Suomeen ei tuoda KIA-autoja?
Claris ja Joyce olisivat edullisia vaihtoehtoja tila-automarkkinoilla. Onko sen tuontia kukaan edes harkinnut vuosien varrella?

Tapio Ketonen:

Jarruassistentti ja turvaverhot huomioitiin turvavarusteiden pistelaskussa. Valitettavasti tilasyistä ei ole mahdollista luetella näitä kaikkia yksityiskohtia.

Kyllähän KIA varmaan olisi jonkun tuontilistalla, jos auton hinta sattuisi kohdalleen. On kuitenkin muistettava, että autojen tehdashinnat eivät ainakaan toistaiseksi ole olleet mitään apteekin hintoja, joka maassa on omat hintansa. Niinpä se, että joku automerkki on joissakin maissa edullinen, ei välttämättä takaa sen edullisuutta Suomeen tuotaessa.

Näinhän kävi. mm. aikanaan Hyundain, kun sitä alettiin tuoda 90-luvun alussa. Autolle ei meillä saatukaan niin sopivaa hintaa, että se olisi pystynyt kilpailemaan tunnetumpien merkkien kanssa. Kun esimerkiksi Pony oli vain hieman halvinta Corolla Sedania halvempi, ostajat ottivat mieluummin Corollan. Ei auttanut, että tilaa ja tehoa oli hieman enemmän. Ja kyllä käytäntö näytti, että hintaero kääntyi sitten aikanaan käytettyä myytäessä selvästi toisin päin.

Kommentit

Kommentoi kysymystä

Sinun tulee kirjautua palveluun voidaksesi kommentoida.