Kysymys:

Mitä hakureittejä kannattaisi käyttää MB 500SL -92 suomenarvon etsinnässä kun autodata eikä tuulilasi ei vastaavan suomiauton arvoa tunne enkä tahdo löytää siitä ilmoituksiakaan. Auto on jo Saksasta maahantuotu enkä haluaisi sitä uuden arvon perusteellakaan verottaa.

Tapio Ketonen:

Kyllä reitit ovat vähissä, sillä pulmana on tällaisten autojen markkinoiden pienuus. Kun niitä koko Suomen autokannassa on äärettömän vähän, kauppoja tehdään hyvin pieni määrä vuodessa, eikä luotettavia hintahavaintoja saada.

Voin vain ehdottaa, että katsot sekä Tuulilasin verotietopalvelua että Tullin jo tekemiä verotuspäätöksiä. Voi tietysti hankkia sellaisen tavarantarkastajan lausunnon, joka tuntee tarkoin Mercedeksen 500-sarjan. Eipä heitäkään ole helppoa löytää. Jos asiantuntevan tavarantarkastajan ja vakuutusyhtiöltä saatujen auton arvoa koskevien selvitysten avulla lähestyt Tullia, niin ehkäpä sitten suostuvat tekemään verotuspäätöksen sinua kuunnellen.

Olet vaarassa joutua tilanteeseen, jossa ensiksi maksat liikaa autoveroa, ja siten joudut valittamalla korjaamaan tilanteen. Harmin paikka!

Jorma Viitanen

Kommentit

Kommentoi kysymystä

Sinun tulee kirjautua palveluun voidaksesi kommentoida.