Kysymys:

Ongelmani koskee Citroen Xantian vaihteistoa. Vaihteistossa tuntuu olevan jonkinmoista kynnystä 1-3 vaihteen väleillä. Vaihdatin vaihteistoöljyn äskettäin. Ongelma on pahempi etenkin kylmänä. Vaihteen joutuu siirtämään puoliväkisin ykköselle. Tuntuu kuin rattaissa olisi ylimääräinen kynnys. Olisiko laakerointi tms. ongelma. Tiedätkö kaveria jolla on kokemusta citroen-merkkisten autojen vaihteistoista? Olisiko joku erikoistunut?Kilometrejä yli 200 000km. Muuten auto ollut luotettava matkakumppani ja huollotkin ovat olleet lähinnä polttimojen vaihtoa ei juuri suurempaa.

Tapio Ketonen:

Voihan siellä vaihteistossakin olla vikaa, mutta yksi syy ongelmaan voisi olla myös vaihteensiirtovivuston väljeneminen. Jos vaihdetta vängätään päälle vähän väärädtä kohdasta, niin kyllähän se vastaan panee. Kannattaisi tarkastaa vivusto ja vipujen (vai siirtyykö se vaijereilla?) säädöt.

En tunne ketään Citroen-eksperttiä, mutta Xantian vaihteistohan on sama kuin Peugeot 405:ssä, joten eiköhän noita tuon alaatikon tuntijoita maasta löydy.

Kommentit

Kommentoi kysymystä

Sinun tulee kirjautua palveluun voidaksesi kommentoida.