Kysymys:

Ystäväni joka asuu redicensinä espanjassa on tulossa on takaisin Suomeen.
Hänellä on vuonna -99 rekisteröity VW-Passat TDI 115hv-koneella kaikin maustein ja uuden hinta lienee maassamme noin 44000 euroa, aj. 56000 km.

Mitenkä nyt uusien verolakien myötä hänen autoansa käsitellään. Tuoko hän sen muuttoautona vai onko se ns. tuontiauto. Hän on asunut Espanjassa useamman vuoden ja ostanut auton uutena sieltä.

Jos löydätte vastauksen niin sen voi lähetttää myös ystävälleni suoraan espanjaan.

Tapio Ketonen:

Auto on muuttoauto, jos sen omistaja on asunut ulkomailla ja muuttaa Suomeen. Autovero määrätään aivan normaaliin tapaan, mutta verosta myönnetään muuttajalle autoverolaissa määrätyn suuruinen alennus. Mitä ilmeisimmin tuo alennus on niin suuri, että maksettavaa veroa ei jää lainkaan. Asiasta löytyy lisätietoa osoitteesta www.tulli.fi. Autoverolakiin voi tutustua Valtion säädöstietopankki FINLEXissä, www.finlex.fi

Periatteessa minulla ei tietenkään ole mitään sitä vastaan, että lähettelisin sähköpostilla viestejä, mutta koska näihin kysymyksiin vastaaminen tällä palstallakin teettää niin paljon työtä, että homma laahaa koko ajan pahasti jäljessä, olen tehnyt sellaisen periaatepäätöksen, että en ryhdy lähettämään yhtäkään vastausta sähköpostilla.

Jos joku ei viitsi lukea vastausta täältä palstalta, niin se ei ole minun ongelmani. Nytkin vastaamattomia kysymyksiä on jonossa parisataa.

Kommentit

Kommentoi kysymystä

Sinun tulee kirjautua palveluun voidaksesi kommentoida.