Kysymys:

Hei!!

Ensiksi täytyy sanoa, että onneksi olkoon aivan uskomattoman hyvän nettisivunen suhteen!!!

Yleensäkin näin vaalien alla varmasti monia mietityttää tuo ainainen korkea autoverotus. Onko mahdollista jos lehtenne tekisi jutun siitä, että mitä kukin tällä hetkellä Eduskunnassa istuva kansanedustaja ja puolueet ovat yleensäkin mieltä nykyisestä KORKEASTA autoverosta ja mieltä he ovat autoveron TODELLA tuntuvasta alentamisesta ja siirtymisestä pelkkään ALV:oon kuten Ruotsissa. Siis ihan yleisestikin sanottuna heidän kantansa koko asiaan, kun tuntuu, että ei oikein mitään tunnu tuolla tapahtuvan...

Tapio Ketonen:

Autoveron tuntuva alentaminen merkitsisi vain, että sama summa pitää kerätä jostakin muualta. Veroja kun ei saa valtion maksettavaksi. Yksittäiset kansanedustajat voivat olla mitä mieltä tahansa, mutta puolueen ja lopulta myös edustajien kannan ratkaisee puolueen johto.

Hallituspuolueiden edustajat joutuvat pysymään tiukasti ruodussa, oppositio voi vapaammin räksyttää, koska he tietävät etteivät kuitenkaan joudu vastaamaan siitä, miten valtion menot rahoitetaan.

Itse asiassa olen aika pitkälle samaa mieltä kuin Mr. autovero, vanhempi hallitussihteeri Heikki Kuitunen.Hänen mielestään nykyinen autoverosysteemi on autonkäyttäjille edullisin ratkaisu. Pahaa pelkään, että asia tullaan todistamaan lähiaikoina, jos tai kun autoverotusta uudistetaan.

Kommentit

Kommentoi kysymystä

Sinun tulee kirjautua palveluun voidaksesi kommentoida.