Kysymys:

Ford Mondeo vaatimuksenmukaisuustodistuksen tarve ?.

Itse toin 3/97 Mondeon Saksasta ja käytin katsastuksessa Salossa viime viikon perjantaina ( Suomen Autokatsastus ). Ainakin oman autoni Saksan rekisteriotteen tiedoista löytyi kaikki tarvittavat varianttitiedot, eli mitään vaatimuksenmukaisuustodistuksia ei tarvittu. Katsastusmiehen mukaan ko. varianttitiedot on Mondeossa olleet vuodesta 1996 lähtien. Eli todennäköisesti teidänkään tuomalle autolle ei olisi mitään todistusta tarvittu.

Kannattaakin varmaan aina käydä näyttämässä autoa katsastuksessa ja hankkia / toimittaa vaatimuksenmukaisuustodistus vasta jos sitä tarvitaan.

Tapio Ketonen:

Valitettavasti ei ainakaan meiän Mondeomme saksalaisesta rekisteriotteesta löytynyt tietoa siitä, että auton variantti oli NGB1 ja versio 5B 01. Suomen Autokatsastus Oy:n Hakuninmaan katsastusasemalla Helsingissä sanottiin, ettei sitä tietoa Mondeossa voida selvittää valmistenumerostakaan.

Jos Salossa ollaan oikeassa, hyvä juttu. Jos Helsinki on oikeassa, niin ilmeisesti tuomasi Mondeo on merkitty rekisteriin jollakin sopivalla variantti- ja versiotiedolla. Sinun kannaltasi homma meni oikein hyvin, mahdollisesti rekisteritiedoissa saattaa olla jokin pieni virhe, joka on käytännössä merkityksetön.

Itse asiassa täyttä vaatimustenmukaisuustodistusta ei tuon asian selvittämiseen tarvita, myös maahantuojan antama todistus riittää.

Kommentit

Kommentoi kysymystä

Sinun tulee kirjautua palveluun voidaksesi kommentoida.