Kysymys:

Subaru Legacy stw -99. Vie koko ajan n.11.5 l/100km. päästöarvot ok. mistä johtuu? Ei vie kaverilla vaikka on samanlainen pirssi.

Tapio Ketonen:

Kulutuksissa voi olla eroa litratolkulla, vaikka autot olisivatkin samanlaiset. Syitä voi olla muitakin kuin vain erot autoissa. Jos kaverisi ajaa pitempiä matkoja, käyttää lohkolämmitintä tai ajaa taloudellisemmalla ajotavalla, erolle voi löytyä luonnollinen selitys.

Et tosin kerro sitä kaverisi kulutusta. Voihan olla, että kaverisi valehtelee piruuttaan, tai sitten hän mittaa kulutuksen tavalla, jota aika moni käyttää. Siis siten, että "kun kesällä käytiin anopin luona Kajaanissa, niin kului vain seitsemän pilkku kaksi sadalla." Tavallinen ajo eli käynnistys kylmästä, lyhyen pätkän ajaminen, parin tunnin päästä uusi käynnistys ja taas muutama kilometri kuluttaa aivan eri tavalla.

Voisittehan tietysti kokeilla sitäkin, että ajatte kimpassa jonkun matkan ja mittaatte kuluneen bensan määrän. Autot tosin pitää tankata tosi huolella, säiliön paisuntatilojen täyteen valuttaminen on tosi hidasta puuhaa. Sekalaisessa ajossa tosin tuo mainitsemasi lukema ei nelivetoiselle Subarulle ole kovin suuri, Subaru kun ei ole koskaan ollut mikään bensapihi ajokki.

Kommentit

Kommentoi kysymystä

Sinun tulee kirjautua palveluun voidaksesi kommentoida.