Kysymys:

Autoveroasiasta! Luin 18.12.03 kirjoitetun jutun kho;n päätöksestä jne: Onko Tuulilasillakin mennyt Termit sekaisin? Eikö auton todellinen arvo sen omistajalle ole se hinta minkä auton omistaja saa siitä myydessään eikä se mitä hän maksaa siitä ostaessaan? Elikä kyllä auton arvo mielestäni on nimeenomaan se mitä autoliikkeet siitä hyvittävät elikä sisäänostohinta. Näin kho:n päätöksen tulkitsen. Elikä Käypä arvo, minkä auton omistaja voi saada vastaavan auton myydessään käteiskaupassa, kohtuullisella myyntiajalla.

Tapio Ketonen:

Jaa-a. pitäisiköhän hommata EY-tuomioistuimelta ennakkopäätös!

Tietysti asian voi nähdä niinkin, että jos käytetystä autosta maksetaan tietty summa, ja alunperin uuden hinnassa on vaikkapa 25 % veroa, niin myös käytetyn ostajan maksamassa summassa on veroa mukana se 25 %. Joten kyllä kait se toteutunut kauppahinta olisi oikea lähtökohta.

Sisäänostohinta on eri asia, se on tietenkin paljon halvempi kuin ulosmyyntihinta. Muutenhan autoliike ei pysy pystyssä. Vielä pienempiä summia olisi saatu, jos olisi käytetty vakuutusyhtuiöiden lunastushintoja.

Mutta turha tässä vielä on karhua nylkeä ennen kaatamista. Odotellaan, millaiset uudet pykälät ovat ja millä tavalla Tulli alkaa niitä soveltaa.

Kommentit

Kommentoi kysymystä

Sinun tulee kirjautua palveluun voidaksesi kommentoida.