Kysymys:

-lainaus-
Sinänsä mielestäni tuo uusi säännös on typerä. Ei se kapulan piteleminen tee puhelimen käyttöä vaaralliseksi, jos kuski on normaalilla motoriikalla varustettu. Sen sijaan liika syventyminen keskusteluun voi olla tosi vaarallista, ja se onnistuu hand freelläkin.
-lainaus loppuu-

Olipas typerä mielipide tai sitten ajelet automaattiautolla. Kun ajan ohi autosta joka huojuu kaistalla, ei käytä vilkkua tai lähtee todella hitaasti valoista nytkytellen, lähes poikkeuksetta kaverilla on käynnykkä korvalla ja käsi sitä pitelemässä. Yhdellä kädellä ajaminen on vaarallista. Monet eivät sitä erikseen edes harjoittele, vaan suoraan liikenteessä esittevät olemattomia taitojaan tässä lajissa.

Keskusteluun syventyminen on varmasti puhelimessa mahdollista, mutta niin se on matkustajienkin kanssa. Eikä sitä olla vielä lailla kieltämässä. Itse pystyn hyvin ajamaan hands-freen (nimenomaan se kevytmalli) kanssa ilman ongelmia. Huolimatta mitä puhelimesta kuuluu. Olenko kenties poikkeuksellinen moniajoon pystyvä mies? :)

Tapio Ketonen:

Minusta puhelimella tai vaikka tupakalla leikkiminen ajon aikana kaupunkiajossa on typerää. Mutta suurin osa kilometreistä ajetaan maantiellä, ja siellä se kapulan pitely korvalla ei minun mielestäni haittaa yhtään.

Siitä keskusteluun syventymisestä: Autossa keskustelukumppanit saattavat seurata edes syrjäsilmällä liikennettäkin, mutta puhelimen toisessa päässä oleva ei niin voi tehdä, joten juttu jatkuu, vaikka autossa olisi kuinka hankala tilanne. Ja aivan kaikista asioista ei ehkä kuitenkaan ole viisasta neuvotella ajon aikana, on sitten kuinka hyvä kuski tahansa.

Kommentit

Kommentoi kysymystä

Sinun tulee kirjautua palveluun voidaksesi kommentoida.