Kysymys:

Autoveroasiaa...
Onko näin 1? Jos olisin ostanut uuden auton autoliikkeestä(ilman vaihtoautoa, käteisellä) Suomessa viime joulukuussa ja saanut sen nyt tammikuussa. Samalla ko. auton vero on tippunut vuoden vaihteessa esim. 10 %, niin minulla ei ole mahdollisuutta saada takaisin 10 % auton hinnasta? Tällöin auton maahantuoja valittaa verosta ja auton maahantuoja (autoveron maksaja) saa veronpalautuksen?

Onko näin 2? Jos ostaisin kaksi uutta autoa autoliikkeestä (ilman vaihtoautoa, käteisellä) nyt tammikuussa toisen auton Suomesta ja toisen auton vaikkapa Tanskasta. Toisin Tanskasta ostetun auton Suomeen, rekisteröisin ja maksaisin verot itse. Oletetaan, että autovero tippuu kesäkuussa 0 %:iin. Teen valituksen siitä, että haluan takaisin liikaa maksetut verot. Saan veronpalautuksen vain Tanskasta ostetuusta autosta?

Tapio Ketonen:

Uuden auton verosta voi tietenkin veron maksaja tehdä valituksia, mutta tiettävästi yhtään valitusta ei ole hyväksytty eikä hyväksytäkään. Verotus toimitetaan niiden säännösten perusteella, jotka ovat voimassa verotuspäivänä. Jos siis uudesta autosta on annettu autoveropäätös 31.12.2002, verotus toimitetaan vanhojen sääntöjen mukaisesti, eikä se siitä valittamalla muutu mihinkään.

Veron määrä muuttuu valituksilla ainoastaan käytettyinä tuoduista autoista, koska EY-tuomioistuin ja Korkein hallinto-oikeus ovat todenneet maksuunpannut verot lainvastaisiksi.

Elikkä voit olla huoletta, veronpalautusta uudesta autosta maksetusta verosta et saa sinä eikä auton maahantuoja. Valtio pitää kaikki saamansa autoverorahat, eikä se niistä helpolla luovu.

Kommentit

Kommentoi kysymystä

Sinun tulee kirjautua palveluun voidaksesi kommentoida.