Kysymys:

Kuinka saamme vm.2000 Fiat Punton puhaltamaan lämpimämpää ilmaa sisätiloihin? Onko tähän autoon olemassa termostaattia joka pitäisi kiertoveden kuumempana?

Ajoin tällä autolla n. tunnin matka-ajoa, enkä saanut puhaltimesta tulemaan kunnolla kuumaa ilmaa.

Tapio Ketonen:

Sehän noissa kuumaverisissä italialaisissa on ollut ongelmana maailman sivu, ettei niihin saa talvella lämmintä sisään. Pitää käyttää vanhoja keinoja.

Kuumempi termostaatti voisi tietenkin auttaa, sitä voisi kysellä tarvikeliikkeestä tai merkkiliikkeestä, jos takuu on vielä voimassa. Uskon kuitenkin, että eräs perusongelma on moottorin jäähtyminen ajoviiman vaikutuksesta. Vanha kikka on käyttää maskin tukkivaa peitettä, mutta sekään ei Puntossa oikein auta, moottoritila saa tuuletusta puskurin alaosasta. Näitä turhia aukkoja voisi peittää kovalla pakkasella, mutta silti pitää toki huolehtia, että jäähdyttimen ilmansaantia ei kokonaan tukita.

Perusongelma tietenkin on lämmityslaitteen kennon liian pieni koko. Se ei luovuta riittävästi lämpöä sisään puhallettavaan ilmaan. Tätä on vaikea korjata. Vaiva korjautuu itsestään ilmojen lämmettyä. Suosittelen pilkkihaalareita!

Kommentit

Kommentoi kysymystä

Sinun tulee kirjautua palveluun voidaksesi kommentoida.