Kysymys:

Oletetaan näin aluksi että autoveroehdotus menee läpi eduskunnassa ilman muutoksia. Eikö autoverolain verovalituksia koskeva salassapitosopimus riko EY-Tuomioistuimen päätöstä siinä mielessä, että ne jotka saavat verovalituksen läpi, esim. laskukaavan "p":nä hyväksytään alempi prosentti silloin kun tullilta puuttuu tieto ja ne jotka eivät tajua tätä kohtaavat automaattisesti syrjinnän?

Toinen minua kiinnostava seikka on ylipäänsä alemman verotusarvoprosentin todisteluvelvollisuus joka jätetään kuluttajalle. Tulli on myöntänyt, ettei heillä ole tietoja kuin pari vuotta takaperin, KHO:n ja tuomioistuimen mukaan tällöin pitää käyttää pienintä mahdollista tunnettua vero-%:a, mutta millä ko. faktat voi todistaa koska kaikki kuuluu liikesalaisuuksien piiriin vaikkakin tietoa esim. netissä on saatavilla? Eihän pitäviä todisteita voi hankkia kuin teoriassa!

Tapio Ketonen:

Katsotaan nyt, mitä verolaille tapahtuu. Pakko se vissiin on hyväksyä suunnilleen nykymuodossaan, muuten tapahtuu kamalia. Mutta käsittääkseni valitustapauksissa Tullin velvollisuus on erikseen hankkia näyttö, ettei kannetun veron määrä ole suurempi kuin maahan uutena tuoduissa samanlaisissa autoissa. No, lain lopullinen sisältö sen ratkaisee.

Kommentit

Kommentoi kysymystä

Sinun tulee kirjautua palveluun voidaksesi kommentoida.