Kysymys:

Sain kuulla, että Suomen valtio maksoi EY-tuomioistuimessa rahaa miljoonia muiden juttujen hyväksi, jotta tuontiautokysymys ei selviäisi liian nopeasti. Onko teillä tietoa asian paikkansapitävyydestä?

Toinen seikka: satutteko tietämään kuka omistaa puljun (Suomen autoalan tieto...), jonka tietoja käytetään käytetyn auton arvon määrityksissä tuontiautoa varten? Olisiko mahdollista, että taustalta löytyy Kuitusen voitelu ko. puljun osalta, vaiko Kuitusen epäsuora omistussuhde? Jostain syystä pulju on vaihtanut kaupparekisterin mukaan 7.1.2003 hallituksessaan kokoonpanoa erinimisiin mm. brittein kansalaisiin kuin viime vuonna.

Tapio Ketonen:

Taitaa olla hevosmiesten tietotoimiston uutisia. Ei noissa viivyttelyhommissa yleensä tarvitse maksaa mitään, kyllä se viivytys onnistuu muutenkin.

Kenelläkään Kuitunen-nimisellä ei tiettävästi ole tekemistä Suomen Autoalan Tietopalveluverkko Oy:n kanssa. Voitelusyytteet ovat sellaisia, että niitä esittävän pitää varautua myös todistamaan syytteensä. Yritysten hallitukseen omistajat voivat nimittää haluamiaan henkilöitä aivan vapaasti. Hallituksen jäseniksi kutsutaan yleensä henkilöitä, joiden asiantuntemusta halutaan saada yhtiön käyttöön. Yhtiön henkilökunta on esitelty sen omilla nettisivuilla.

Suomen Autoalan Tietopalveluverkko Oy on ainoa yritys, joka on jo vuosikausia aktiivisesti kerännyt tietoa automarkkinoilta ja jalostanut sitä autokaupan tarpeita varten. Koska nyt myös verottajalle on tullut tarvetta tälle tiedolle, on aika luonnollista, että sitä ostetaan nimenomaan sieltä, missä sitä on olemassa eikä ryhdytä itse rakentamaan kalliita järjestelmiä. Tähän menisi aikaa vuosikausia, Tietopalveluverkkokin on toiminut jo pitkälle toistakymmentä vuotta.

Käsittääkseni verottajan eli valtiovallan osuus Suomen Autoalan Tietopalveluverkon liikevaihdosta on edelleenkin hyvin pieni. Pääasiassa yritys työskentelee autoliikkeiden kanssa.

Kommentit

Kommentoi kysymystä

Sinun tulee kirjautua palveluun voidaksesi kommentoida.