Kysymys:

Asun toistaiseksi ulkomailla ja minulla on Sveitsiin rekisteröity BMW 318i vuodelta 1987 talvet tullivarastossa ja kesäaikaan sitten ajelemme vaimon kanssa Suomessa tällä maniolla ajopelillä.
Koska ajokki ei ole rekisteröity EU-maahan vaan Sveitsiin, EU:sta tuotavien käytettyjen autojen veroratkaisut eivät vaikuttaneet autoomme, jonka maahantuonti Suomeen olisi edelleen melko älytöntä.

Kysymykseni on, koskeeko uusi autoverolaki kaikista maista tuotavia käytettyjä autoja vai edelleenkin vain EU-maista tuotavia? Jos laki koskee kaikkia, suunnilleen kuinka paljon joutuisin maksamaan ajokistani autoveroa, arvonlisäveroa ja muita maksuja ? Voisime olettaa markkinahinnaksi Suomessa vastaavalle ehkä 4000€, jos sitäkään.

Tapio Ketonen:

Autoverolain muutos on eduskunnan käsiteltävänä, ja koska lakiesitys on lakiteknisesti ala-arvoinen, se kokenee eduskunnassa muutoksia. Mutta esityksessä ei ole eroteltu käytettynä tuotavia lähtömaan perusteella.

Tuota veron määrää sen sijaan on aika mahdoton ennustaa. Jos kerran asiantuintijatkaan eivät pysty tuohon kysymykseen vastaamaan, niin kyllä se jää minultakin vastaamatta. Niin sekava se lakiesitys on, olkoonkin, että toistaiseksi sen mukaan pitäisi toimia.

Kommentit

Kommentoi kysymystä

Sinun tulee kirjautua palveluun voidaksesi kommentoida.