Kysymys:

Alfamerin uudessa tuning-kirjassa kerrotaan, että ilokaasujärjestelmän asentaminen on helppo ja vaivaton keino lisätä minkä tahansa auton hetkellistä huipputehoa aivan tolkuttomasti. Voimansiirron ym. auton tekniikan kyvystä kestää tuollaista tehonlisäystä ei puhuta mitään. Voinko tosiaan tehdä itselleni rata-auton vaikka vanhasta Puntosta lisäämällä pelkästään ilokaasujärjestelmän?

Tapio Ketonen:

Kyllähän ilokaasulla saadaan tehoa aika tolkuttomasti. Paikkojen kestävyys onkin sitten jo eri asia. Kirja keskittyy siihen, miten järjestelmä asennetaan, ei siihen, mitkä mahdolliset sivuvaikutukset ovat. Tilanne on sama kaikessa virittämisessä eli tehon lisäämisessä. Rasitukset lisääntyvät, ja etenkin varomattomalla käytöllä paikat on helppo saada rikki.

Rata-auton voit tietenkin tehdä, mutta sillä voit ajaa lähinnä omaksi iloksesi, kilpailuissa ilokaasua ei hyväksytä. Pahempi ongelma on ilokaasun eli typpioksiduulin saaminen. Sitä kun ei nykyisin myydä aivan kenelle tahansa, eikä autokäyttöön todennäköisesti saa ostolupaa. Ilokaasua kun on käytetty myös lääkitys- tai paremminkin nukutustarkoituksiin.

Kommentit

Kommentoi kysymystä

Sinun tulee kirjautua palveluun voidaksesi kommentoida.