Kysymys:

Osaatteko arvioida mistä tulli keksii vastaavat uudet autot?
Vaikka tuontiautoverotus muuttui viime syksynä, niin muuttoautoverotus on ennallaan.

Sain 7.1.2003 päivätyn päätöksen, jonka mukaan tuomalleni Volvo V70R (vm1997) malliselle autolle jää veroa maksettavaksi 8400 euroa, vaikka sain 13450 euron muuttoautoalennuksen. Summa jäi isoksi sillä autoa verrattiin uuteen E240T mersuun!

Tuomani auto on siis etuveto, 2.3 turbo (250 hv), farmari Volvo.
Uusi V70 T5 on etuveto, 2.3 turbo (250 hv) farmari Volvo.
Tämä ei kuitenkaan käynyt vastaavaksi vaan vastaava on kuulemma E240T mersu, joka on 2.6 V6, ei turboa, (170hv) takaveto, farmari mersu.

Ei mennyt minun jakeluun.

Jos olen ymmärtänyt oikein niin uudessa autoverolakiesityksessä pykälä 25a kumotaan, eli verot lasketaan muuttoautollekin kuten tuontiautolle. Pitääkö paikkansa? Eli markkina-arvo, josta 29% ja siitä sitten muuttoautoalennus 13450 EUR. Tämä siis viime syksyisen lain mukaan?

Tulli ilmoitti, että vastaavan käytetyn markkina-arvo on 31600 EUR. Tästä laskettuna autovero olisi ollut 0 EUR. Jotenkin syrjivää vielä tällä hetkellä, eikö totta? Mutta jos autoani olisi verrattu uuteen Volvo V70 T5 malliin, niin veroa olisi jäänyt maksuun 2170 EUR.

No ilmeisesti tulli haluaa minun sijoittavan 8400 EUR heille, jotta saan sitten valituksen kautta 9 % tuoton kyseiselle summalle... Ei paha...muttei niinkään järkevää kansantaloudellisesti.

Terveisin,

Jari Tiittanen

Tapio Ketonen:

Ilmeisesti et keskustellut lainkaan tullissa siitä, mikä olisi vastaava auto. Kyllähän heillä ilmeisesti olisi ollut jonkinlainen perustelu päätökselleen. Valita kylläkin tuntuu oudolta.

Otapa heti yhteyttä ja kysy, voisivatko he oikaista päätöksen. Jos se ei onnistu, niin sitten ei ole muuta mahdollisuutta kuin se pääomasijoitus.

Kommentit

Kommentoi kysymystä

Sinun tulee kirjautua palveluun voidaksesi kommentoida.