Kysymys:

Millainen ruosteenestokäsittely kannattaisi mielestäsi teettää VW Caravelleen vm -95, joka on vähän ajettu (100 000 km) ja tällä hetkellä päälle päin hyvässä kunnossa? Itse en paljoa autoista ymmärrä, eikä Autotohtorikaan enää tee ruostetarkastuksia, joten tarkemmin en osaa auton nykyistä kuntoa arvioida. Tarkoitus kuitenkin olisi pitää autoa useampia vuosia.

Tapio Ketonen:

Caravellessa on tehtaan jäljiltä hyvä ruosteenestokäsittely, joten todennäköisesti auton kori on hyvässä kunnossa. Aivan tavallinen peruskäsittely on mielestäni riittävä. Se pehmittää mahdollisesti kovettuneet koteloiden suojavahat, ja myös alustan suojakerrokseen tulleet vauriot tulevat peitetyiksi.

Jo yhdellä käsittelyllä auto kestää todennäköisesti niin pitkään kuin on tarpeen, kunhan silloin tällöin kurkistetaan alle ja korjataan esim. kivien aiheuttamat vauriot.

Kun sitten vielä vahaat autosi oikealla hankaamista vaativalla vahalla vähintään syksyllä ja keväällä, niin se palvelee vielä pitkään, kunhan vain jakopään hammashihna ei hajoa. Se kannattaa uusia hieman useammin kuin huolto-ohjeissa sanotaan.

Kommentit

Kommentoi kysymystä

Sinun tulee kirjautua palveluun voidaksesi kommentoida.