Kysymys:

VW Passat, Skoda Superb ovat melkein sama auto. Superb on vain jatkettu. Ovatko ne muuten lähes identtiset?

Onko rakenteellisia yhteneväisyyksiä A6:ssa edellisiin verrattuna? Kaikissa ainakin käytetään samoja moottoreita.

Tapio Ketonen:

VW-konsernin perusstrategioihin kuuluu käyttää eri automalleissa mahdollisimman paljon yhteisiä rakenneosia. Audi A6:ssa, Passatissa ja Superbissa käytetään saman alustarakenteen eli pohjalevyn muunnelmia, vaikka akseliväleissä onkin eroja.

Yhteisiä osia on etenkin ulos näkymättömissä paikoissa erittäin paljon. Näkyvillä osilla sitten luodaan kullekin merkille sopivaa tuotemielikuvaa eli imagoa. Audi pyrkii erottumaan joukosta selvästi, joten esimerkiksi sisustuksessa ei käytetä samoja osia VW:n kanssa.

Osa moottoreista on yhteisiä, mutta esimerkiksi V6-dieseleitä ei ainakaan vielä ole nähty Passatin keulalla. ei liioin 2,4-litraisia V6-moottoreita. Audi taas ei käytä Passatin huippumallissa olevaa W8-moottoria.

Yhteisten osien käyttö saman konserin autoissa ei ole mitään uutta. Amerikassa on General Motorsin eri merkeissä ollut runsaasti yhteisiä osia, jopa kokonaisia alustaratkaisuja moottoreista puhumattakaan. Tällä saavutetaan merkittäviä säästöjä tuotekehityksessä ja jopa tuotannossakin, sarjat saadaan suuriksi.

Kommentit

Kommentoi kysymystä

Sinun tulee kirjautua palveluun voidaksesi kommentoida.