Kysymys:

Eduskunta päätti että käytettynä tuodut autot, jotka on otettu käyttöön ennen vuotta 1995, verotetaan käyttämällä autovero-osuutta 29 %. Mahtaakohan tämä autovero koskea maastoautoja ajalta jolloin niissä ei ollut autoveroa. Vai jäikö näihin ajoneuvoihin virtuaalivero pysyvästi voimaan?

Tapio Ketonen:

EY-tuomioistuimen päätös, jonka mukaan toisesta yhteisömaasta tuodusta autosta ei saa periä veroa enempää kuin mitä samanlaisen, uutena maahan tuodun auton arvossa on veroa jäljellä, on vahva säännös, joka tarvittaessa menee Suomen lakien ohi. En ole vielä ennättänyt tutustua autoverolakiin, mutta arvelisin, että sinnekin on tuo vaatimus kirjattu.

Kysymys verottomista maastureista on aika lailla teoreettinen. EU-maista tuskin löytyy 20 vuotta vanhoja maastureita, ei ainakaan sellaisia, joissa olisi tuolloin meillä vaadittu kytkimellä varustettu voiman ulosotto. Jonnekin vuoden 1991 tienoille maastureilla oli hieman alempi vero. Periaate tietenkin on, että verotuksen pohjana käytetään auton käyttöönottovuoden tilannetta.

Kommentit

Kommentoi kysymystä

Sinun tulee kirjautua palveluun voidaksesi kommentoida.