Kysymys:

Ostin 02 vuoden auton. Se oli liikkeen esittelyauto. Noin puolitoista kuukautta auton oston jälkeen huomasin, että vasen takakylki oli maalattu ja että lakkaus on alkanut kuoriutua takasivulasin tiivisteen alta.

Ilmoitin asiasta myyjälle, joka ei tiennyt maalauksesta mitään. Maalausta ei oltu kuulemma tehty heillä ja koska auton takuu on mennyt umpeen eivät he voi korjata sitä takuutyönä. Kysyisin miten kova meteli asiasta kannattaa nostaa.

Voiko tällaisia hommia tehdä uuteen autoon ilman ettei merkin myyjällä ole siitä mitään merkintää koneellaan, varsinkin kun auto on ollut koko ajan liikkeen omistuksessa.

Tapio Ketonen:

Ei merkitse mitään, voivatko he korjata sen takuutyönä. Heidän on pakko korjata se, ja ellei työ mene tehdastakuun piikkiin, se menee sitten myyjän omaan piikkiin.
Ei ole merkitystä silläkään, kuka sen maalauksen on tehnyt. Myyjä vastaa asiasta. Ja kyllähän myyjä varmaan halutessaan saa selville, kuka autoa on maalannut. Kyseessä voi olla joko kuljetusvaurio tai sitten kolarointi esittelykäytössä.

Tuo jos mikä on kuluttajansuiojalaissa tarkoitettu "piilevä vika", joka on autossa ollut jo kaupantekohetkellä. Eikä lain mukaan ole merkitystä sillä, onko takuuaika mennyt umpeen vai ei. Kuluttajansuojalaissa ei ole minkäänlaisia ajallisia rajoituksia myyjän vastuulle.

Käy nyt ensimmäiseksi muistuttamassa myyjälle kuluttajansuojalaista, ja ellei tuo auta, esitä vaatimuksesi kirjallisena myyjälle ja pyydä häntä myös vataamaan kirjallisesti. Sitten painelet papereiden kanssa kunnallisen kuluttajaneuvojan puheille. Hän auttaa metelin nostamisessa, jos se on tarpeen.

Kommentit

Kommentoi kysymystä

Sinun tulee kirjautua palveluun voidaksesi kommentoida.