Kysymys:

Tuttava on hankkimassa 1995 vuoden Opel Astra 1.6 farmaria. Autolla on ajettu n.100 tkm. Huollot ja massaukset on suoritettu. Mihin pitäisi erityisesti kiinnittää huomiota tämän ikäisessä astrassa? Mikä olisi autosta sopiva kauppahinta, yksityiseltä ostettaessa?

Tapio Ketonen:

Eipä siinä mitään ihmeempiä. Kunhan vain jakopään hihna ja kiristimet on uusittu, jos tuo on se 16-venttiilinen malli. Ellei vielä ole, niin kauppa kannattaa tehdä vasta niiden uusimisen jälkeen.

Suosittelen viemään auton Autotohtoriasemalle tarkastettavaksi ennen kaupantekoa. Ulkopuolisen asiantuntijan lausunto auton vioista ja puutteista on luotettava ja tasapuolinen paperi. Se antaa niin ostajalle kuin myyjällekin hyvän tiedon auton kunnosta, ei tule suuremmin kiistaa asiasta sen paremmin kauppaa tehtäerssä kuin jälkikäteenkään.

Hinnan metsästykseen en aio tämän palstan puitteissa ryhtyä, siihen se aika sitten menisikin. Periaatteessa kuitenkin hinnassa pitää näkyä, ettei myyjällä ole samanlaista vastuuta auton kunnosta eli esimerkiksi piilevistä vioista kuin liikkeestä ostettaessa.

Kommentit

Kommentoi kysymystä

Sinun tulee kirjautua palveluun voidaksesi kommentoida.