Kysymys:

Terve
Monelta olen kysynyt vaan en oikeaa vastausta ole saanut.
Auto on katsastettu rumilla vilkuilla jotka olen ottanut pois, koska takapää näytti rumalta.

Tavallinen vilkkulamppu palaa punaisen läpivärjätyn perälampunkuvun takaa ja se pitäisi saada näyttämään keltaiselta, kun valo palaa mutta punaiselta, kun valo ei pala. Onko olenmassa lamppuja esim vihreitä tai suodattimia jotka saisivat aikaiseksi haluamani efektin.Joku tietää vastauksen kysymykseeni; ehkä se olet Sinä. Ei kannata suositella erillisiä vilkkuja taakse tai pyyhkeen heittämistä kehään.

Tapio Ketonen:

En ole missään nähnyt moista systeemiä, enkä nyt heti pysty edes kuvittelemaan, miten tuo toteutettaisiin. Monessa autossa takavilkut on toteutettu siten, että lasi on kirkas ja polttimo oranssinvärinen. Mutta minkä värinen valo saisi punaiseksi värjätyn lasin näyttämään oranssilta?

Vilkkujen muuttamisessa on eräs toinenkin, jopa merkittävämpi ongelma. Auton kaikkien valonheittimien on näet oltava varustetut E-hyväksyntämerkinnällä. Niinpä ratkaiseva kysymys kuuluukin: Löytyykö mistään kaipaamiasi valaisimia, joissa olisi se E-hyväksyntä?

Ainoa mahdollisuus olisivat erilaisten koristelu- eli Tuningosien myyjät. Ehkä heidän listoiltaan tai luetteloistaan löytyisi. Mutta jos näin ei käy, silloin melkein on jo sen hantuukin heittämisen paikka.

Kommentit

Kommentoi kysymystä

Sinun tulee kirjautua palveluun voidaksesi kommentoida.