Kysymys:

Mistä saisin tietoa, kuinka auton alustan saa
itse puhtaaksi? Ei sitä ainakaan millään pesuletkulla saa
puhtaaksi, jos auto seisoo maassa tai lattialla.

Varsinkin pyörät alustan puolelta ovat täynnä vanhaa mutaa ja suolaa ym. joka on kovettunut melkein kuin sementiksi. Ei kai se lähde vesisuihkulla
puhtaaksi. Koetin löytää kirjastosta jotain kirjaa, jossa olisi
neuvoja, mutta en löytänyt. Onko jossain Teidän lehtenne numerossa kerrottu tästä asiasta? Tai sitten Internetissä jollain sivulla?

Tapio Ketonen:

Alustan pesusta ei ole tullut kirjoitetuksi oikeastaan mitään. Kyllähän se lika tietenkin vesiletkua tottelee, mutta etenkin paksujen kerrosten liottelu on hidasta ja hankalaa. Kuivana se kura on kovaa, eikä se kostukaan helposti.

Toisaalta alustan peseminen ei ole ajankohtaista kovinkaan usein. Jos alustan suojaus on kunnossa, sillä ei saavuteta mitään merkittäviä etuja. Paksuimmat liat lähtevät kyllä pois, kun sattuu liikenteessä ollessa tulemaan sopiva sadekeli.

Pyörien puhdistamiseen ei ole olemassa kuin yksi kunnollinen keino. Se on niiden irrottaminen. Kun pyörä on irrallaan, silloin peseminen onnistuu helposti. Karkea juuriharja on hyvä apuväline, sillä voi ensiksi kuivana raapia paksuimpia kerrostumia irti. Teräsharjalla lika irtoaisi helpommin, mutta se voi vaurioittaa vanteen maalikerrosta, joten teräsharjaa ei kannata käyttää. Ohentunut likakerros kastuu helpommin läpi, ja silloin kura irtoaa vedellä ja harjalla.

Kommentit

Kommentoi kysymystä

Sinun tulee kirjautua palveluun voidaksesi kommentoida.