Kysymys:

moottori öljy mondeo 1998
1.8 lit bensa zetec moottori
huoltokirjassa: älä käytä
api se,sf öljyä
käytä 1-96 mobil kirjassa
vain 3-96.

siis tuleeko käyttää synteettistä vai eikö? huollossa neuvottiin että
sae 20-40 tai sae 5-50
nämä on ilmeisesti vain viskositeettejä. stokka laittaa huollossa mineraaliöljyä jos ei muuta pyydä.

Tapio Ketonen:

En kyllä täysin ymmärtänyt kysymystä, mutta yritetään silti vastata. Ei ole oleellista, käytetäänkö synteettisiä vai mineraaliöljyjä. Oleellista on, että öljy täyttää valmistajan vaatimukset. Ford on jo Zetec-moottoreissaan siirtynyt käyttämään ohuempia ja pienikitkaisempia öljyjä.

Fordilla on omat laatuvaatimukset, ja moottoriöljyvalmistajien nettisivuilta löytyvissä öljykohtaisissa tuotetiedoissa kerrotaan, mitä vaatimuksia kukin öljy täyttää. Mondeon käyttöohjekirjassa on mainittu, millaisen Fordin luokituksen mukainen öljy on tarpeen.

Esimerkiksi Shellin öljyistä Shell Helix F 5W-30 täyttää uuden Mondeon Duratec-moottorille sekä edellisen mallin Zetec-moottorille asetetun Fordin laatuvaatimuksen WSS-M2C913A. Tämä öljy on osasynteettinen. Exxon Mobilin eli Suomessa Esson öljyistä synteettinen Mobil 1 0W-30 täyttää nämä vaatimukset, Nesteen öljyistä synteettinen Neste City Standard 5W-30 täyttää Fordin vaatimukset. Teboilin Diamond Plus 0W-40 täyttää ACEA:n A3/B3-vaatimukset, mutta sen tiedoissa ei kerrota Fordin vaatimuksesta mitään. Castrol GTX Magnatec 5W-40 täyttää myös nuo ACEA:n vaatimukset, mutta Castrolin nettisivut eovät kerro vaatimusten täyttämisestä mitään.

Kommentit

Kommentoi kysymystä

Sinun tulee kirjautua palveluun voidaksesi kommentoida.