Kysymys:

Turbo-lehden nettijutun mukaan, tullia huijataan ruuvaamalla kilometrejä ylös pienemmän veron toivossa. Tämä on käytännössä täysin hyväksyttävää, sillä tulli verottaa mittarilukeman mukaan myös autoja, joiden mittaria on ruuvattu alaspäin. Eli käytännössä osa tuojista ruuvaa ehkä mittarilukeman samalle tasolle kuin se kuuluisikin olla.

Tällaisessa tapauksessa tullin on hyvin vaikea alkaa ketään tuomitsemaan veronkierrosta, vaiko??? Olisi itsekin pitänyt ruuvauttaa mittari, koska tullin vertailuauton arvo oli yli 40% autoliikkeiden hintapyyntöjen!

Tapio Ketonen:

Loppujen lopuksi kysymys on siitä, mitä kukin taho pystyy näyttämään toteen. Jos jostain löytyy paperi, johon kilometrilukema on merkitty, niin ainakin hyvä selitys on tarpeen.

Pahimmillaan voi käydä niinkin, että jos joku on säädättänyt mittarinlukeman uuteen uskoon, paha tullimies ajattaakin auton merkkikorjaamolle, jossa kytketään testeri diagnoosipistokkeeseen. Muutamissa autoissa huoltotesteri ilmoittaa, mikä on autolla ajettu todellinen kilometrimäärä. Tässä vaiheessa alkavat sitten vitsit ollakin aika vähissä, jos mittarissa on todellista enemmän kilometrejä.

Kommentit

Kommentoi kysymystä

Sinun tulee kirjautua palveluun voidaksesi kommentoida.