Kysymys:

Onko mahdollista saada pikaisesti Tuulilasilehden v 2000 numero 4 numeron verovalitusliitettä.Olen etsinyt ko lehteä jo kuukauden päivät. Valitus kuulemma kaytetyn tuonnista pitäisi jättää ennen muutoksen julkaisemista. Kiitos etukäteen

Tapio Ketonen:

Kuulemma-tietosi on väärä. Kyseessä on verovalitus, ja verosta voi valittaa kolmen vuoden kuluessa sen vuoden päättymisestä, jonka aikana kyseinen verotuspäätös on annettu. Valitus osoitetaan Helsingin hallinto-oikeudelle, mutta se jätetään verotuspäätöksen tehneelle tulliviranomaiselle.

Minulla ei ole täällä maaseudun rauhassa koneella sitä tiedostoa, jossa valitus on, enkä viitsi ryhtyä kirjoittamaan sitä lehdestä. Sanamuoto ei ole tärkeä, pääasia on, että valituksesta ilmenee valittajan nimi, sotu ja muut tiedot sekä auton tarkat tiedot. Myös autoveropäätöksen numero pitää valituksesta löytyä, parasta on laittaa mukaan kopio päätöksestä. Hyvä on laittaa myös maksettujen verojen eli autoveron ja arvonlisäveron summat.

Laitan tähän kuitenkin valitukseni viimeisen kappaleen:
Katson, että maksettavakseni määrätty autovero on liian korkea ja että sen määräämistapa on ristiriidassa Suomen ja Euroopan Yhteisöjen liittymissopimuksen kanssa. Vaadin, että Helsingin hallinto-oikeus määrää verotuksen toimitettavaksi uudelleen tavalla, joka on mainitun sopimuksen mukainen.

Sain valitukseeni vastauksen, jossa kerrottiin, että asialle ei tehdä mitään ennen kuin Korkein hallinto-oikeus on antanut asiassa ennakkopäätöksen, ja KHO taas pyysi ennakkopäätöstä EY-tuomioistuimelta. Se kuulemma tulee 19. syyskuuta, joten rattaat alkavat pyöriä joskus tuon päivin jälkeen. Arvelisin, että saan 7.4.2000 tekemääni valitukseen ratkaisun joskus vuoden 2004 tai 2005 aikana.

Kommentit

Kommentoi kysymystä

Sinun tulee kirjautua palveluun voidaksesi kommentoida.