Kysymys:

Moi!
Olen ajatellut hankkia autooni ilmastointilaitteen jälkiasennuksena, mutta hieman arveluttaa näiden jälkiasennettujen laitteiden toimintavarmuus. Onko teillä siellä toimituksessa mitään kokemuksia tällaisista jälkiasennuksista, eroavatko millään tavalla tehdasasennetuista vehkeistä?

Tapio Ketonen:

Eipä noiden toimintavarmuudessa pitäisi olla eroja, jos vain asennustyö tehdään huolella ja asiallisesti. Esimerkiksi Bemareissa ilmastoinnit on viime vuoteen saakka pääsääntöisesti asennettu Suomessa jälkikäteen, koska vanhan autoveromallin mukaan se tuli halvemmaksi kuin tehdasasennus. Uusi verotustapa muuttanee tilanteen.

Jos laitteisto on sama kuin tehtaalla asennettu, silloin toiminnankin pitäisi olla kohdallaan. Muistuu kuitenkin mieleen eräs tapaus, jossa asiakas tilasi VW Passatin automaatti-ilmastoinnilla, mutta myyjä ei osannutkaan välittää tilausta oikein, ja auto tuli ilman ilmastointia. Ilmastointi asennettiin jälkikäteen.

Jälkiasennettu laitteisto ei ollutkaan aivan samanlainen kuin alkuperäinen, eikä se koskaan toiminut kuten piti. Onneksi asiakas oli tiukkana, joten lopulta hän sai uuden auton, joka oli juuri sellainen kuin pitikin, ja joka itse asiassa oli ollut maassa jo vähän aikaisemmin kuin hänelle alunperin toimitettu!

Kommentit

Kommentoi kysymystä

Sinun tulee kirjautua palveluun voidaksesi kommentoida.