Kysymys:

Kuuleppas Ketonen, olen rakentanut aikoinani pari ns. Hi-Fi kärryä (corolla ja escort), nyt vanha tauti on iskenyt jälleen. Mutta mutta..Nyt kun olisi varaa sijoittaa autoon jonkin verran en tahdo millään löytää sopivaa "koppia", joka olisi vuodelta 2001 - 2002.

Ongelmaksi tulee airbagit, joita nykyiset autot tuntuvat olevan pullollaan. Haittaavat pentele harrastustoimintaa. Tuleeko mieleen olisiko jollain merkillä ollut myynnissä noin "uusia" autoja ilman turvatyynyjä?

Tapio Ketonen:

Eipä taida enää olla yhtään autoa, jossa noita tyynyjä ei olisi. Törmäysvaatimusten täyttäminen onnistuu paljon helpommin, jos autossa on turvatyynyt. Fiat taisi myydä vielä tuolloin Puntoja, joissa ei ollut etumatkustajan edessä tyynyä, mutta kuskille tarkoitettu taisi jo olla kaikissa nykykorisissa Puntoissa.

Turvavarusteet todellakin haittaavat rakentelua. Ratin vaihtaminen ei onnistu ainakaan halvalla, ja istuimissa olevat tyynyt estävät irtopäällisten asentamisen. Muutenkin rakennellessa pitää olla tarkkana. Väärän johtimen kytkeminen joko sähköihin tai jopa vastusmittariin saattaa posauttaa tyynyt silmille. Ja ne tyynyt kun ovat katsastuksessa vaadittavia varusteita.

Kommentit

Kommentoi kysymystä

Sinun tulee kirjautua palveluun voidaksesi kommentoida.