Kysymys:

Kuinka toimii Webasto? Lisääkö dieselin kulutusta? Olen kuullut, että "kellon" taakse ohjelmoituna se kestäisi paremmin ja pitempään. Liekö totta? Jos autossa on valmiina Webasto, niin missä hinnoissa on sen laittaminen ns. kellon taakse? Onko Webaston rikkoutuminen kallista korjauttaa?

Tapio Ketonen:

Webasto ja sen kilpailija Eberspächer toimivat kumpikin samalla tavalla, omassa polttokammiossa poltetaan mallista riippuen bensaa tai dieselöljyä. Kulutus riippuu laitteen tehosta, mutta veikkaisin keskimääräiseksi kulutukseksi 0,2-0,4 litraa tunnissa.

Dieselautoissa vakiona olevat lisälämmittimet on alunperin kytketty siten, että ne käynnistyvät moottorin käynnistyessä ja sammuvat sen sammuessa tai lämpötilan noustessa tiettyyn arvoon. Lämmittimen saa halutessaan myös kellolla ohjatuksi, jolloin sitä voi käyttää moottorin esilämmitykseen. Tämä asennussarja on yleensä aika hyvissä hinnoissa, olen kuullut yli 500 euron hinnoista, mutta hinta riippuu automerkistä.

Lisälämmitin kaipaa aika säännöllistä huoltoa, ja kokemuksen mukaan ne ovat ikääntyneinä aika oikuttelevia laitteita. Huoltaminen taas tarvitsee erikoisosaamista, ja sehän maksaa.

Kommentit

Kommentoi kysymystä

Sinun tulee kirjautua palveluun voidaksesi kommentoida.