Kysymys:

Moro
Ketonen ja Tuulilasin muukin väki on oikealla asialla, valistatte meitä vähävaraisiakin autonkäyttäjiä alan kaikenkarvaisista touhuajista, romukasojen maahantuojista ja persoonallisuushäiriöisistä koplareista, jotka myisivät lapsensakin jos vaan hinta on kohdallaan. Asialliset alan toimijat on aivan eri kastia, vaikka tosin hintataso meillä autoalan palveluissa kartellien ym. syistä johtuen onkin (vielä) pilvissä.

On hyvä asia että toimittajat ottavat rohkeasti kantaa ja kertovat mielipiteensä.
Lueskelin muutamia jobbareitten kommentteja ja ne ilmensivät sitä ihteään, eli olivat kirjoitetut koijarin normaalissa tilassa, toisin sanoen nousuhumalassa tai kovassa krapulassa agressioita purkaen. Samalla tavallahan useat heistä suhtautuvat asiakkaisiin.

Sitä olen aina ihmetellyt mistä kaikki typerykset etsiytyvät autoja myymään?

Tapio Ketonen:

Ei nyt sentään haukuta kaikkia autokauppiaita summamutikasssa. Kaikissa porukoissa on väkeä joka lähtöön, niin asiallisia kuin asiattomia. On muistettava, että ensinnäkin autokauppiaat ovat tarpeellisia toimijoita yhteiskunnassa. Ellei heitä tarvittaisi, markkinatalouden lait lopettaisivat pian koko ammattikunnan. Sama tietenkin koskee myös autotoimittajia.

Kaikki typerykset eivät myy autoja. Heitä kyllä tuntuu riittävän aika moneen muuhunkin hommaan. Yksi tällainen on toukokuun lopulla Helsingin käräjäoikeudessa vastaamassa teostaan. Hän näet laittoi Hesariin ilmoituksen, jossa kehui järjestävänsä autonostomatkoja Saksaan.

Eräs tuontiautoa havitteleva vastasi ilmoitukseen, ja ko. koijari lupautui hoitamaan laivamatkan lippuvaraukset ym. toimet. Uhri maksoi huijarin omalle pankkitilille pyydetyn summan, mutta mitään ei sen jälkeen enää kuulunutkaan, sovituksi lähtöpäiväksi ei ollutkaan lippuja hankittuna. No, poliisille oli äärettömän helppoa selvittää asia, ja lopusta huolehtii oikeuslaitos. Uhri kuitenkin jäänee nuolemaan näppejään - varattomiahan nämä yleensä ovat. Ihmetyttää vain, että joku edes yrittää tällaista temppua, josta kiinnijääminen on varmaa.

En usko, että autoalan palveluiden kalleus Suomessa johtuisi kartelleista, ne eivät ole ainakaan kovin yleisiä. Kyllähän meillä kaikki työ on julmetun kallista ennen kaikkea ns. sivukulujen takia. Myös rakentamis- ja lämmityskustannukset ovat omaa luokkaansa, joten kyllä sille korjaamotunnille tulee hintaa jo näistäkin syistä.

Kommentit

Kommentoi kysymystä

Sinun tulee kirjautua palveluun voidaksesi kommentoida.