Kysymys:

Miksi Tuulilasin nettisivujen päivitykset "laahaavat jäljessä"? Itseäni kiinnostavat juuri nyt uudet Daewoot;Tuulilasista en tietoja niistä ole löytänyt, vrt esim TM:n sivuja ja vaikkapa http://www.oikotie.fi/car_searchresult_new?exit=details&id=14345. Olettaisin, että Tl päivittäisi esim hinnastonsa "heti" kun jotain tapahtuu?

Tapio Ketonen:

Päivityksiä tehdään sen mukaan kuin ehditään. Ottaen huomioon nettipalvelumme hinnan käyttäjille uskallan väittää, että tiedot ovat suorastaan kohtuuttoman hyvin ajan tasalla. Sinun pitäisi tilata Tuulilasi, niin saat tarkkaa tietoa. Todennäköisesti tänään eli 7.5. kolahtanee useimpien postiluukkuun virallisesti torstaina 8.5. ilmestyvä toukokuun lehti, jossa mm. Daewoon tiedot ovat aika lailla täydellisempinä kuin TM:n verkkopalvelussa. Siellä autoista ovat pelkät hinnat.

Sekä Tuulilasi että TM saavat autojen tekniset tiedot ja hinnat samasta lähteestä. Mm. Helsingin Sanomien autojen tutustumisajot kirjoittava toimittaja Timo Turkula pitää yllä tietokantaa, jossa ovat kaikkien Suomessa myytävien automallien tiedot. Tietokannan kaikki tiedot ovat maahantuojien ilmoittamia.

Kaikkien maahantuojien toiminta ei valitettavasti ole moitteetonta. Esimerkiksi Daewoon maahantuoja General Motors Oy (käytännössä Opel Oy) ei pystynyt koko huhtikuun aikana toimittamaan teknisiä tietoja autoista Turkulalle. Lopulta monien kovistelujen jälkeen GM toimitti pelkät hinnat, jotka ovat mm. TM:n nettisivuilla.

Totesimme, että koska toukokuun Tuulilasissa on testissä Daewoo Kalos, olisi aika tyhmää, ettei autotaulukoissamme olisi sen teknisiä tietoja. Niinpä saimme pitkän ruikutuksen jälkeen GM:ltä tiedoston, jossa nuo tiedot olivat ilmeisesti tehtaan antamina, mutta melkoisen sekavassa muodossa. Keräsin itse tuosta tiedostosta sekä hinnastosta ja hinnastoon liittyvästä varustetaulukosta Daewoon tiedot ja lisäsin ne omaan tietokantaamme.

Sama firma toisella nimellä eli Opel Oy:nä ei myöskään pystynyt toimittamaan Opel Signumista muita tietoja kuin pelkät hinnat. Tuo mallisto on niin laaja, että en katsonut asiakseni ryhtyä keräämään tietoja kaiken maailman lähteistä. Päätin, että jos tietojen kertominen ei kiinosta maahantuojaa, niin miksi se sitten kiinnostaisi meitäkään. Ja pelkkä hinta ilman muita tietoja on autotaulukossa täysin tarpeeton, joten pyyhin taulukosta koko Signumin pois.

Kesäkuussa Tuulilasissa julkaistaan jälleen pelkät autojen hinnat, joten tuolloin Signum tulee jälleen mukaan. Tietenkin silloin myös Signumin hinnat ovat mukana. Toivottavasti saamme myös

Se, etteivät Daewoon tiedot vielä näy nettipalvelussa, johtuu siitä, että unohdimme lisätä uuden merkin hakusivujen alasvetovalikkoihin. Olen lähettänyt asiasta viestin sivujemme teknisestä ylläpidosta vastaavaan Frantic Mediaan. Eiköhän Daewookin sinne piakkoin ilmaannu. Samalla pyysin lisäämään myös Smartin, sen hinnat julkistetaan torstaina. Lisäämme tiedot tietokantaan lähiaikoina, jos Veho ne toimittaa.

Kommentit

Kommentoi kysymystä

Sinun tulee kirjautua palveluun voidaksesi kommentoida.