Kysymys:

Onko uusien ajovaloumpioiden myötä törmätty ongelmaan, jossa muovinen pinta "sumenee" kiven iskemistä suhteellisen nopeasti vanhaan lasipintaan verrattuna? Ainakaan omaan autooni ei ole saatavilla ko. muoviosaa erikseen joten koko ajovalo on uusittava ja hinta 360 EUR! Onko mahdollista kirkastaa muoviosa esimerkiksi lämmittämällä pinta sulamispisteeseen, jolloin pinta tasoittuisi pienistä iskemistä? Tuntuu typerältä ostaa koko ajovalo kyseisen ongelman vuoksi.

Tapio Ketonen:

Kyllähän tuo on tuttu ongelma, ja valonheittimet ovat sikamaisissa hinnoissa. Mitään muuta keinoa ei kuitenkaan ole kuin uuden umpion osto. Muovin sulattaminen tuskin onnistuu, ja lisäksi tilanne on se, että vaikka tuo onnistuisikin, valonheitin ei enää ole sellainen kuin hyväksyttäessä, joten se on laiton.

Useimmat valonheittimet ovat nykyisin sellaisia pirunnyrkkejä, että niitä ei pysty ehjänä purkamaan. Tietenkin perustelu rakenteelle on se, että näin ne pysyvät varmasti mitoissaan eivätkä häikäise, mutta kyllä tulee väkisinkin mieleen, että kyseessä on siivoton rahastaminen. Onhan se hyvää bisnestä, jos enintään puolen euron materiaaleista saadaan aikaan 360 euroa maksava osa!

Kommentit

Kommentoi kysymystä

Sinun tulee kirjautua palveluun voidaksesi kommentoida.