Kysymys:

Saimme kuukausi sitten veropäätöksen Mitsubishi Pajero maasturista vm.96. Pidämme kuitenkin siinä määriteltyä vastaavan käytetyn hintaa liiallisena.

Kysynkin nyt, jos valitamme nimenomaan tästä asiasta, korjaako tulli myös veroprosentin uusien 15.5. määritettyjen arvojen mukaiseksi?? Tällöinhän valituksella voisi saada suurtakin vahinkoa aikaan itselleen, nimenomaan jos Pajeron veroprosentista muodostuisi suurempi kuin nykyinen 28%.

Lisäksi voisit hieman valottaa valitusten käsittelyaikoja, sekä omia toimenpiteitä valitusta varten. Kiitoksia vastauksesta jo etukäteen!

Tapio Ketonen:

Vielä tässä vaiheessa tietoa asiasta on niukasti, mutta eiköhän viisautta tule pikapuoliin lisää. Verovalituksella ei sinänsä ole kiirettä, ja eikös Tulli muuta nuo uudehkot päätökset virkatyönä eli ilman valitusta uusien pykälien mukaisiksi?

Autoverovalituksen tekemiseen on aikaa reilusti, tuossakin tapauksessa vuoden 2006 loppuun. Laki sanoo asiasta seuraavaa:

Valitusaika on kolme vuotta autoveron määräämistä tai sen palauttamista seuraavan kalenterivuoden alusta, kuitenkin aina vähintään 60 päivää päätöksen tiedoksisaannista. Muuta kuin veron määräämistä koskevasta päätöksestä valitettaessa valitusaika on 30 päivää päätöksen tiedoksisaannista. Tulli- tai veroasiamiehen valitusaika on 30 päivää päätöksen tekemisestä.

Käsittelyajat lienevät pitkiä. Itselleni tuli juuri viikko sitten Tullista tiedustelu, joka liittyi vuonna 2000 tuomastani Mersusta tekemääni verovalitukseen. Kyselivät pankkiyhteystietoja, mutta myönsivät, että ei ole aavistustakaan, koska rahaa voisi alkaa odotella tilille.

Kuulemma jo autoveropäätöksen saaminenkin kestää ainakin moottoripyörille vähintään kuusi viikkoa erään meille tulleen kirjeen mukaan. Etenkin käytettyjä tuoville yrittäjille tuo on tietenkin hankalaa, vaikka sinänsä en kovin paljon sympatioita tunnekaan trokareita kohtaan. Silti kelvoton viranomaistoiminta kiistatta haittaa laillisen yritystoiminnan harjoittamista, siitä ei päästä mihinkään.

Kommentit

Kommentoi kysymystä

Sinun tulee kirjautua palveluun voidaksesi kommentoida.