Kysymys:

Yleensä vanhoilla 80-luvun 4-vetoisilla autoilla on saanut vetää aikamoisia painoja. Itse olen ostanut Suzukin maasturin vm.86. Jos siinä on alunperin ollut vetokoukku sillä on saanut vetää 2000kg. Mutta en kyllä usko että nykyään saisi vetää tuollaisia painoja vaikk auto on kuinka neliveto.

Suzuki painaa vakiona n.1000kg. Eli onko teillä tietoa nykyajan vetokoukku määrityksistä? Yritin netistä etsiä jotain tietoa asiasta, mutta en löytänyt.

Tapio Ketonen:

Vielä 80-luvulla perävaunun massa määräytyi suoraan vetoauton tyhjäpainon perusteella. Kaksivetoisilla se oli sama ja nelivetoisilla kaksinkertainen tyhjäpainoon verrattuna.

Nykyisin perävaunumassa määräytyy valmistajan ilmoituksen perusteella, viranomainen ei enää Suomessakaan julistaudu valmistajaa viisaammaksi. Joissakin mastureissa sallitaan edellenkin aika suuria perävaunumassoja. Vanhoissa autoissa käytetään niille aikanaan vahvistettuja lukemia, jotka esiintyvät myös rekisteriotteessa. Mikään ei kuitenkaan estä käyttäjää käyttämästä omaa harkintaansa.

Kommentit

Kommentoi kysymystä

Sinun tulee kirjautua palveluun voidaksesi kommentoida.