Kysymys:

Auto: Alfa 156 2.0 JTS vm.1998 (110 tkm). Olisi pienoisia ongelmia kyseisen auton kanssa ja apu olis tarpeen.

1. Oikean puolen lamppu simahtaa "kuukauden" välein. Tämän saa kyllä estetty siten, että ei pidä valojen automaattista syttymistä päällä vaan laittaa valot päälle vasta sen jälkeen kun auto on käynnistynyt. Helppo juttu mutta vika on edelleen siellä. Onko muilla ollut samanlaista ongelmaa ja mistä se voisi johtua? Korjaamolla on pariin otteeseen etsitty vikaa ilman mitään tuloksia.

2. Ihan normaalin ajon jälkeen kun pysäköi ja samalla kun nouset autosta pois
niin alkaa kuulua oikealta puolelta hervotonta narinaa / kirskuntaa. Kuullostaa kuin jotain pulttia kiristettäisiin aivan loppumetreillä. Niimpä, onko se auton ominaisuus?

3. Airbagin varoitusvalo palaa. Huollon mukaan se on kunnnossa (itse airbag). Vikaa ei ole pystytty paikallistamaan. Se ei ole koskaan lauennut se vaan sattuu syttymään ja sen korjaaminen maksaa noin 1000€, jolloin vaihdetaan kaikki siihen liittyvät helyt. Ei takeita, että valo sammuisi. Ennen katsastusta se on käytävä liikkeessä nollaamassa, jotta voi katsastaa. Seuraavana päivänä se syttyy uudelleen. Onko tämä mahdollisesti tyyppivika?

Tapio Ketonen:

Valitettavasti erilaiset pikkuviat ovat kuuluneet vakiovarusteena Alfaan kautta aikojen tai ainakin niin kauan kuin minä olen autojen parissa touhuillut. Sähköviat ovat kuuluneet muistini mukaan aina kuvioihin, ja sellaisestahan tuossa airbagin valossakin on kysymys. Lähempää tietoa minulla ei Alfan vioista ole, mutta ehkä joku lukijoista voisi antaa apua tai lisätietoa.

Tuo narina voisi johtua jousen ja jousikupin väliin kiilautuneesta kivensirusta, tai sitten ääni voi tulla jstakin kiertyvästä alustan helasta. Äänilähteen etsiminen voisi onnistua korjaamolla nosturin päällä.

Kommentit

Kommentoi kysymystä

Sinun tulee kirjautua palveluun voidaksesi kommentoida.