Kysymys:

Ennen saattoi saada ratsiassa sakot jos veti liian raskasta asuntovaunua. Miten nykyään kun sitä ei ole merkitty rekisteriotteeseen eikä aina manuskaankaan, eli millä perusteella poliisi voi sakottaa esim. yöllä kun tietojen tarkistaminen on vaikeaa? En tiedä itsekkään paaljonko saan vetää, mutta järki ja kokemus sanoo ettei vetoauton painoa enempää, mieluummin reilusti vähemmän.

Tapio Ketonen:

Perävaunumassat on yleensä kyllä merkitty rekisteriotteeseen. Käsikirjaan merkityillä tiedoilla ei ole merkitystä, ne eivät ole virallisia tietoja. Jos kyseessä on niin vanha ja pitkään samalla omistajalla ollut auto, ettei rekisteriotteessa ole tietoja, poliisi voi ottaa yhteyttä radiopuhelimella keskuksen päivystäjään, joka pääsee ajoneuvorekisterin tietoihin koska tahansa.

Vetokoukun katsastustarve poistui muutama vuosi sitten, joten teoriassa tietenkin autossa voi olla koukku, vaikkei otteessa olekaan kytkentätietoja. Tämä onnistuu, jos koukku on asennettu vasta hiljakkoin. Arvelisin, että kytkentätiedot tulevat näkyviin, jos autolle tulostetaan uusi rekisteriote. Ainakin ne saa selville katsastusasemalta.

Jos perävaunu on raskaampi kuin vetoauton omamassa, tarvitaan E-kirjain korttiin. Sinänsä tällainen yhdistelmä on minunkin mielestäni vaarallinen tai ainakin hankala.

Kommentit

Kommentoi kysymystä

Sinun tulee kirjautua palveluun voidaksesi kommentoida.