Kysymys:

Olen auton ostoaikeissa ja pitäisi valita diesel Passatin 96 kW tai diesel Mondeon 96 kW väliltä. Onko autoissa / moottoreissa tyyppivikoja ja jos on niin mitä. Kumman elinkaari on pitempi ja viattomampi, mielestäni auton tulisi kestää yli kymmenen vuotta ja puoli miljoonaa kilometriä. Kumman valitsen?

Tapio Ketonen:

Tällaiset kysymykset ovat aivan mahdottomia vastata. Ensinnäkin, jos tyyppivikoja esiintyy, niistä mitä ilmeisimmin tulee luonnostaan juttua palstoille. Mutta yleensä niiden paljastuminen vie vuosia, noinkin uusien mallien ongelmista ei vielä ole muualla kuin ko. merkkien maahantuojien takuuosastoilla. Sieltä tietoa tihkuu ulospäin vielä vähemmän kuin ulkoministeriön salaisista raporteista.

Meillä ei liioin ole riittävän kirkasta kristallipalloa josta näkisi tuon kymmenen vuotta ja puoli miljoonaa kilometriä eteenpäin. On muistettava, että kaikki tieto ja kokemus tuollaisesta autojen kestävyydestä, joka on tällä hetkellä käytettävissä, koskee kymmenen vuotta vanhoja malleja. Niitä ei tällä hetkellä enää valmisteta eikä ole saatavana.

Kommentit

Kommentoi kysymystä

Sinun tulee kirjautua palveluun voidaksesi kommentoida.