Kysymys:

Minkähänlaisia rengaspaineita suosittelisitte uuteen Primeraan (renkaat 205/60R16)? Kolmen hengen kuormalla valmistajan arvot ovat 2,2 eteen ja 2,0 taakse. Täyteen kuormattuna arvot ovat vastaavasti 2,3 ja 2,5.

Tuulilasin testissä kuitenkin suositeltiin talvirenkaisiin laitettavaksi taakse vähintään yhtä paljon kuin eteen. Entäs kesärenkaisiin? En myöskään viitsisi vaihdella rengaspaineita kuorman mukaan, joten kannattaako paineet mitoittaa maksimikuorman mukaan, vaikka ajelenkin enimmäkseen yksin?

Autoliikkeen jäljiltä kaikissa kesärenkaissa näytti olevan 2,5 baria. Auto ei tunnu mielestäni noilla paineilla mitenkään kovalta, mutta takapainoisesti kuormattuna esiintyy aika paljon vaeltelua sivutuulessa. Minkähänlaisilla painella tuon vaeltelun saisi minimoitua?

Tapio Ketonen:

Meillä ei ole asiantuntemusta suositella Primeraan mitään paineita. Kuitenkin kokemustemme perusteella olemme sitä mieltä, että takarenkaiden paine ei koskaan saisi olla pienempi kuin edessä, vaikka mm. Nissan niin suositteleekin.

Suurempien paineiden käyttämisestä ei ole mitään haittaa, päinvastoin auto ohjautuu tanakammin. Jos takapainoiseksi kuormattu auto tuntuu peräpäästään veltolta, kannattaa kokeilla vielä korkeampia paineita takana. Mitään muuta keinoa ei ole kovin helposti käytettävissä.

Kommentit

Kommentoi kysymystä

Sinun tulee kirjautua palveluun voidaksesi kommentoida.