Kysymys:

Voisitko Ketonen vastata semmoiseen asiaan että onko totta että Venäjällä Kalingradissa olisi Bemari tehdas vai näinkö minä väärin ,nimittäin televisio uutisissa näytettiin semmoinen juttu että sinne olisi rakennettu uusi tehdas. Vai onko tämä niin arka juttu ettei siitä voi puhua, julkisesti ainakin siltä se tuntuu kun olen yrittännyt siitä kysellä eri tahoilta.

Tapio Ketonen:

Ei asiassa ole mitään arkaa. En ole löytänyt asiasta tietoja BMW:n sivuilta, mutta en kyllä ole kovin aktiivisesti etsinytkään. Ilmeisesti siellä jonkinlainen tehdas on, mutta sen tarkoitus lienee tuottaa autoja pelkästään Venäjän markkinoille. Venäjällä kun tuotavista autoista peritään ainakin maassa valmistettuihin verratuna aika kovat tullimaksut, niin paikallinen valmistus on houkutteleva vaihtoehto.

Läntiset valmistajat ovat kovin kiinnostuneita Venäjän automarkkinoista, ja paikallinen valmistus on edullisimpia keinoja vallata sijaa markkinoilta. Esimerkiksi Fordilla on tehdas Pieterissa, ja Opel tekee kovastikin yhteistyötä Ladan kanssa. Tarkoitus on aloittaa Opelien valmistaminen Venäjällä. Siellä valmistetaan aika monia muitakin autoja, mutta nyt ei tietoja näistä merkeistä ole käsillä.

Siihen hetkeen, jolloin läntisten merkkien valmistus Venäjällä etenee sille asteelle, että noita autoja vietäisiin Venäjältä länsimaihin, menee vielä aikaa. Paljon ennättää vettä virrata Volgassa, ennen kuin Venäjällä valmistettujen autojen laatu saadaan samalle tasoille kuin läntisissä maissa valmistettujen. Tämä on kuitenkin ehto sille, että Venäjällä valmistetuilla olisi mitään mahdollisuuksia päästä länsimaidenm markkinoille.

Kommentit

Kommentoi kysymystä

Sinun tulee kirjautua palveluun voidaksesi kommentoida.