Kysymys:

Heip,olen tässä jo jonkin aikaa miettinyt käytetyn auton ostoa. Useamman koeajon jälkeen alkoi Opel Astra 1.6i 16V kiinnostamaan (vuosimallit 99-2001). Onkohan kyseisessä merkissä joitain tiettyjä, yleisesti tunnettuja vikoja/ongelmakohtia, joihin kannattaisi kiinnittää enemmän huomiota?

Tapio Ketonen:

Eipä tuossa kait muita ihmeempiä, mutta jakopään hammashihnahan on Opelin Akilleen kantapää. Alunperin sen vaihtoväli oli peräti 120.000 km, mutta maahantuoja ilmoitti kirjeitse kaikille omistajille talvella 2002, että uusi vaihtoväli on 60.000 km. Jos tämä tieto ei ole mennyt käyttäjän korvien väliin eikä kirje huoltokirjan väliin, niin jakohihna saattaa olla vaihtamatta. Jos hihnaa ei ole vaihdettu ja kilometrejä on yli 60.000, on viisainta kuljettaa auto heti myyjän vastuulla korjaamolle.

Ongelmallisin osa jakopäässä on automattikiristin, sen jousen pettäminen saa aikaan saman ilmiön kuin hihnan katkeaminenkin. Kiristin pitää uusia samalla kuin hihnakin. Myös hammashihnapyörien kunto pitää tarkastaa, ja tarvittaessa hihnapyörätkin pitää uusia.

Opeleissa on myös hammashihnakäyttöinen vesipumppu tuottanut joskus ongelmia. Jos se rikkoutuu, samalla pettää jakohihna, ja seurauksena on kallis moottoriremontti. Niinpä vesipumppukin pitää tarkastaa korjaamolla. Mutta asia kyllä osataan hoitaa merkkikorjaamoilla, mutta valitettavasti remontille tulee jonkin verran hintaa. Mutta onpahan ainakin pätevä syy tinkimiseen.

Kommentit

Kommentoi kysymystä

Sinun tulee kirjautua palveluun voidaksesi kommentoida.