Kysymys:

Keskustelimme kaverini kanssa autoasioista ja hän opasti minua, että nyt jokin aika sitten muuttuneen lain myötä saa kuorma-autoksi rekisteröityihin malleihin asentaa tilapäiset ns. pehmeät penkit. eli laki olisi muuttunut pehmusteen paksuuden osalta? (ennen ohuet pehmusteet)

SIIS pitääkö kaverini tieto paikkaansa, eli saako pakettiautomallisen auton ( esim. MB Sprinter, VW, Chevrolet ym. "isommat pakut") rekisteröidä kuorma-autoksi pehmeillä penkeillä ja millä edellytyksillä?

Mitä malleja ja merkkejä ko. edellytys koskee?

Tapio Ketonen:

Asiasta on Ajoneuvohallintokeskus (AKE) antanut ohjeen Istuinten hyväksyminen pakettiauton ja kuorma-auton ohjaamoon tai kuormatilaan katsastuksessa. Se on luettavissa AKE:n nettisivuilla osoitteessa www.ake.fi. Ohje löytyy linkkien Katsastus ja ajoneuvotekniikka>Ajoneuvotekniikka>Ohjeet ja tiedotteet>Istuinten hyväksyminen pakettiauton ja kuorma-auton ohjaamoon tai kuormatilaan katsastuksessa takaa.

Kuorma-autoon asennettavien istuinten ei tarvitse olla tilapäisiä, mutta kokoontaitettavia tai sivulle suunnattuja istuimia ei tarvitse varustaa turvavöillä.

Periaatteessa ajoneuvotyypin vaihtaminen eli pakun rekisteröiminen kuorma-autoksi jälkikäteen ei onnistu ainakaan helposti. Säännös siis koskee niitä autoja, jotka jo valmiiksi on rekisteröity kuorma-autoiksi

Kommentit

Kommentoi kysymystä

Sinun tulee kirjautua palveluun voidaksesi kommentoida.