Kysymys:

Miten hyvin kestää Nissan Sunny 1.6 SLX (-89?) automaattivaihdelaatikko? Ajettu jo 300000. Pakittaessa (ilmeisesti) piettää pientä "kilinää". Kuinka paljon luulet vaihdelaatikon kestävän? Kannattaako ostaa autoa? Entä kuinka vaikea sitten on vaihtaa manuaalilaatikko siihen mikäli automaatti menee rikki?

Tapio Ketonen:

Enpä ryhdy arvailemaan kestoikää. Niitä ääniä pitäisi saada kuuntelemaan joku ammattilainen, mutta periaatteessa ei ole mitään syytä, miksei automaattikin kestäisi ihan hyvin. Vikamahdollisuudet ovat suunnlleen samat kuin manuaalissakin, laakerivika on todennäköisin. Myös vaihteiden kytkimet sekä momentinmuunnin voivat vanhemmiten pettää.

Öljyt kannattaa vaihteistoon vaihtaa useammin kuin valmistaja suosittelee, kustannus on pieni, eikä siitä ole mitään haittaa. En uskalla ottaa kantaa siihen, kannattaako jokin auto ostaa vai ei. Kyllä se näin etäarvosteluna on liian hankalaa.

Manuaalilaatikon asentaminen ei välttämättä ole aivan helppoa, autoon pitää asentaa myös manuaalimallin vauhtipyörä kytkimineen. Myös kiinnikkeissä voi olla eroja, ja onhan siinä vaihdekepin ja ktkinpolkimen asentamisessakin oma hommansa.

Kommentit

Kommentoi kysymystä

Sinun tulee kirjautua palveluun voidaksesi kommentoida.