Kysymys:

Etsin vaihtoehtoa VW Passat -98 (120tkm) huoltoon Turussa. En halua huollattaa autoani enää Airiston Autossa lähinnä korkean hinnan vuoksi. Minne voisin viedä jatkossa Pasin huollettavaksi? Ymmärtääkseeni autolle voi nykyään saada asiallista huoltoa muualtakin kuin ns. merkkiliikkeestä.

Tapio Ketonen:

Asiallista huoltoa saa muualtakin kuin kuin merkkikorjaamolta, on periaatteessa sama, huollattaako autonsa merkkiverstaalla vai muualla, kunhan kyseeessä on asiallinen yritys.

Eräs keino tämän asian varmistamiseksi ovat erilaiset laadunvarmistuskeinot eli sertifioinnit. Jotkut yritykset ovat hankkineet ISO-järjestelmän mukaisen sertifioinnin, mutta se on etenkin pienemmälle yritykselle kovin raskas. Niinpä Autoalan laatuyhdistys on ottanut käyttöön Ruotsissa käytetyn Tarkastettu Autokorjaamo -järjestelmän. Sen piiriin pääsee, kun yritys läpäise tarkastuksen. Lisäksi toimintaa valvotaan pistokokein. Lisätietoja löytyy osoitteesta www.tarkastettuautokorjaamo.com

Näitä korjaamoita on nimenomaan Turun seudulla useita, sikäläiset yrittäjät toimivat aktiivisesti uuden järjestelmän kehittämiseksi.

Kommentit

Kommentoi kysymystä

Sinun tulee kirjautua palveluun voidaksesi kommentoida.