Kysymys:

MooRo, Luin aamun lehdestä, että tuota vuotuista, helmikuun alussa maksettavaa autoveroa ei ehkä tulevaisuudessa tarvitsisi maksaa kuin siltä ajalta, jolloin auto on käytössä. Ajatus koskenee auton omistamista. Jos myyt sen pois kesken vuotta saat hyvityksen. Tiedätkö, koskeeko tämä myös tilannetta, jossa auto on seisontavakuutuksessa, eikä siis näin ollen saa käyttää? Saako siis seisonta-ajalta hyvityksen? Kiitos.

Tapio Ketonen:

Nykyisin vuosiveron maksaa koko vuodelta se, jonka nimissä auto on 1.1. Jatkossa verosta on tulossa entistä enemmän omistajakohtainen, eli se maksetaan siltä ajalta, jolloin auto on verovelvollisen omistuksessa tai hallinnassa.

Jos autolla ajetaan, vaikka se on ilmoitettu seisontavakutukseen, niin kyseessä on itse asiassa vakuutusyhtiön ja omistajan tai haltijan välinen asia. Valtion kannalta ratkaisevaa on, onko auto rekisterissä. Niinpä en usko, että tilanne muuttuu tältä osin nykyisestä. Nykyäänkin ajoneuvoverosta saa palautuksen, jos auto poistetaan rekisteristä eli rekisterikilvet palautetaan.

Kommentit

Kommentoi kysymystä

Sinun tulee kirjautua palveluun voidaksesi kommentoida.